Wat kun jij doen als je met verlies door de dood te maken hebt


Als je 6 tot 12 jaar bent

Voel je je alleen nu iemand is doodgegaan van wie je heel veel hield? Je denkt misschien dat je de enige bent wiens papa of  mama dood is (of iemand anders die heel belangrijk voor je was), maar dat is niet zo! Wij organiseren een dag of een weekend waarin jij leeftijdgenootjes kan ontmoeten. Je praat en knutselt in een klein groepje over wat er is gebeurd en hoe het nu met je gaat. Er er komt een dokter op bezoek aan wie je vragen kunt stellen. Met z'n allen doen we spelletjes. We spelen buiten. We hebben een kwaadmuur waar je  met klei kunt gooien. We maken veel lol met elkaar. Vraag thuis of jullie naar onze dag of een weekend kunnen gaan! Je kunt ook op de site www.achterderegenboog.nl kijken bij KIDS. Als je op jouw leeftijd klikt kun je lezen wat andere kinderen hebben meegemaakt. Er is ook een forum. Hopelijk tot ziens!


Sites/ forums voor kinderen/ jongeren

Hier kun je veel informatie vinden, anoniem met anderen contact leggen en uitwisselen. Er zijn forums/ chats voor kinderen en jongeren die te maken hebben met verlieservaringen (ernstige ziekte, dood, echtscheiding, psychische problemen, verslaving)

www.achterderegenboog.nl Stichting Achter de Regenboog is er voor kinderen en jongeren (6-18 jaar), die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare binnen het gezin. Met forum en informatie & advieslijn.

www.survivalkid.nl Voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Je kunt hier: 

  • chatten met andere jongeren;
  • mailen of privé chatten met een ‘survivalcoach’;
  • lezen over psychische problemen en verslaving;
  • testjes invullen;
  • een blog lezen of zelf een blog bijhouden;
  • reageren op verhalen;
  • stemmen op poll’s en stellingen.

www.voorjongehelden.nl Voor kinderen en jongeren (7-18 jaar) en hun ouders die te maken hebben met de dood, scheiding of een ernstige ziekte. Informatie, filmpjes en de mogelijkheid om via de mail een vraag te stellen.

www.pratenoververlies.nl Chatten met een vrijwilliger voor jongeren en volwassenen (zo. t/m wo. 19.00 uur – 22.00 uur). 

www.113.nl  Online zelfmoord preventie. Hier kun je 24 uur per dag terecht om te chatten. Bellen kan naar 0900-0113. Praat erover.

www.kankerspoken.nl Informatie voor en over kinderen die een vader of moeder met kanker hebben. Vanaf 3 jaar t/m kinderen ouder dan 13 jaar. Forum.

www.dewereldvanverschil.nl Forum. Bedoeld voor kinderen (tot 12 jaar) en jongeren (12 – 20 jaar) en ouders van wie een gezinslid levensbedreigend ziek is of is overleden, verwacht of onverwacht. Ook is er informatie te vinden over hoe het op school gaat als je een zieke broer of zus hebt. 

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Je zou de volgende dingen kunnen ondernemen

1. Overleg met je vader of moeder dat je graag als gezin mee wilt doen aan een lotgenotenbijeenkomst.

2. Heb je vragen over onze dagen en weekenden schroom dan niet het informatienummer te bellen: Informatie & Advieslijn: 0900 - 233 41 41(ma, di, do, vrij. 9.00 - 11.00 uur) 

3. Vraag je vader of moeder te mailen (info@adrnoord.nl) en zich aan te melden.

4. Als de intake gedaan wordt (met het hele gezin) zorg dan dat je eventuele opmerkingen of vragen op papier hebt staan.

5. Ontmoet leeftijdgenoten en laat rouw niet je leven vergallen. Bezoek ook als je wilt het Forum Achter de Regenboog .

6. Wij van stichting Achter de Regenboog willen je graag helpen om te gaan met jouw grote verlies en gemis!