Wat een mooie dag op Nieuw-Allardsoog


Indrukken van het programma - van gebak tot ballonnen

Een voorjaarsdag in Bakkeveen. Zo tegen half tien druppelden de deelnemers binnen. Allemaal met, zoals we gevraagd hadden, een mooie bloem in de hand. De koffie en het gebak stonden klaar. Gelukkig werden al gauw wat bekende gezichten ontdekt, want het is natuurlijk allemaal erg wennen.

Na de opening ging iedereen uiteen, want op een dag komen we een aantal keren in kleine groepen bijeen. We maakten kennis en begonnen een eerste ronde van vertellen.

Tussen de middag was er een lunch, waar kinderen en ouders elkaar weer even konden zien. En daarna het spel. Even lekker ontspannen en lachen in de buitenlucht. Met een beste zak snoep voor de winnaars!

's Middags nog tweemaal aan de slag in de groepen. Niet alleen praten, maar ook dingen doen en maken. Soms luisteren naar een mooi lied. We waren buiten om klei te smijten tegen een muur van plastic, eens even lekker iets eruit gooien, als je dat wilde. We hingen mooi versierde foto's op van degene die we verloren hebben door de dood en brandden een kaarsje voor hem of haar of hen.

De dag werd feestelijk beëindigd met het oplaten van de vuurballonnen. De schemering was net ingevallen, en ieder zag met zijn eigen gedachten het vuur van de ballon hoog in de lucht verdwijnen. Een passend afscheid dat ook geen afscheid is. Want bij een Regenboogdag of -weekend hoort ook altijd een terugkomdag, een half jaar later.

Bouwwerkzaamheden

Tja, de een kan lachen, de ander heeft het wat moeilijker, maar je leunt op elkaar en je doet het wel samen.

Terugkomdag

In augustus was er een terugkomdag na de Regenboogdag van maart. Iedereen vond het fijn om elkaar weer te zien en ervaringen uit te wisselen. Deze dag stond in het teken van 'Verdergaan met je eigen leven', met de herinneringen aan de ander in je hart. In de groepen bespraken we hoe het afgelopen half jaar gegaan was en welke uitwerking de Regenboogdag had gehad.

Na een heerlijke lunch was er voor iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de workshops. Ook deze activiteit stond in het teken van de laatste rouwtaak: 'het investeren in de toekomst'. We kijken terug op een mooie dag en kunnen met trots zeggen, dat alle vier de workshops een succes zijn geweest.

Een terugkomdag is een vast onderdeel van onze dagen en weekenden en wordt ongeveer zes maand later georganiseerd.